غذاهایی که برای چشم مفید هستند – ARTICLE

آوریل 10, 2021 0 Comments



متخصصان بخش بهداشت گیاهان گروه تحقیق و ارزیابی ریسک از موسسه ایمنی غذایی آذربایجان N. Sairbeyli، R. Safarova، ت. گورچیوا مقاله ای با عنوان “غذاهایی که برای چشم مفید هستند” تهیه کرد.

“گزارش” مقاله را ارائه می دهد:

“تغذیه مناسب و متعادل در حفظ سلامت چشم نقش مهمی دارد. مصرف منظم غذاهای غنی از ویتامین های مختلف می تواند خطر ابتلا به بیماری های چشم را کاهش دهد. مصرف غذاهای با ارزش ویتامین بسیار مفید در برابر بیماری هایی مانند ژرمالوپیا یا” نابینایی مرغ “در دستان.

غذاهای غنی از لوتئین ، زاگزانتین ، ویتامین های A ، C ، D ، E و B ، روی ، بتاکاروتن ، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 باید برای سلامت چشم ترجیح داده شوند. مطالعات متعدد نشان می دهد که لوتئین و زاگزانتین از اجزای اصلی سلامت چشم هستند. به طور خاص ، این اجزای نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا (ACD) و آب مروارید دارند.

در ترکیب غذا لوتئین و زاگزانتین تعداد

غذا

ترانس لوتئین (میکروگرم / 100 گرم)

ترانس Zeaxanthin (میکروگرم / 100 گرم)

مارچوبه بو داده

991

0

اسفناج تازه

6603

0

اسفناج پخته شده

12 640

0

کلم آب پز

8884

0

لوبیای بو داده

306

0

فلفل پرتقال

208

1665

کاهوی تازه

3824

0

بروکلی پخته شده

772

0

جعفری تازه

4326

4326

ذرت بو داده

202

202

پسته

1405

0

تخم مرغ

237

216

زرده تخم مرغ

645

587

اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت چشم بسیار مهم هستند. بذر کتان ، گردو ، بادام ، لوبیای سویا و سبزیجات برگ سبز ، دانه های شلغم و توت سیاه بسیار غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. بخاطر داشته باشید که شیر مادر همچنین منبع طبیعی امگا 3 است. Eykozapentaen (EPA) و dokozaheksaen (DHA) yاسیدهای سفید در ماهی های روغنی مانند ماهی آزاد ، ماهی خال مخالی ، شاه ماهی ، ماهی تن و ساردین وجود دارد. بطور کلی، چند روز در هفته رژیم بگیرید گنجاندن محصولات شیلاتی هم برای پایداری یک سبک زندگی سالم و هم برای مبارزه با بسیاری از بیماری ها بسیار مهم است. بنابراین ، ماهی قزل آلا و سایر گونه های ماهی سرشار از امگا 3 ، اسیدهای چرب امگا 6 و ویتامین D. اسیدهای چرب امگا 3 باعث بهبود بینایی ، محافظت از شبکیه و غشای سلولی پشت چشم می شوند. ویتامین D برای عملکرد طبیعی عضلات چشم بسیار مهم است. هنگامی که ویتامین D کم است ، چشم به سرعت خسته می شود ، و در نزدیک بینی نزدیک بینی بدتر می شود. افراد میانسال سالم می توانند 5/1 گرم امگا 3 در روز مصرف کنند و ماهی های روغنی را 2-3 روز در هفته مصرف کنند. نیاز به امگا 3 را می توان از 1000 میلی گرم روغن ماهی اضافی در روز تأمین کرد. طبق تحقیقات ، روغن ماهی در درمان سندرم خشکی چشم بسیار مفید است. به طور خاص ، روغنهای ماهی امگا 3 حاوی اسیدهای چرب ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک (DHA) باید ترجیح داده شوند.

در ترکیب غذا اسیدهای چرب امگا 3 مقدار و نوع

غذا

مقدار اسیدهای چرب امگا 3

نوع اسید چرب امگا 3

ماهی سالمون

4.0 qr

EPA و DHA

ماهی خال مخالی

3.0 qr

EPA و DHA

ساردین

2.2 qr

EPA و DHA

شاه ماهی

1.0 گرم

EPA و DHA

دانه های گیلاس

4.9 qr

ALA (اسید آلفا-لینولنیک)

گردو

2.5 گرم

ALA (اسید آلفا-لینولنیک)

بذر کتان

2.3 qr

ALA (اسید آلفا-لینولنیک)

شیر و محصولات لبنی نیز ضروری هستند و برای سلامت چشم بسیار مفید هستند. این محصولات سرشار از ویتامین A ، کلسیم و روی هستند. ویتامین A از قرنیه محافظت می کند ، در حالی که روی به انتقال این ویتامین از کبد به چشم کمک می کند. روی نه تنها از آب مروارید چشم جلوگیری می کند ، بلکه به دید در شب نیز کمک می کند. کلسیم غشای خارجی کره چشم را تقویت می کند. کمبود کلسیم بینایی را مختل می کند. این امر به ویژه در دوران نوجوانی بیشتر صدق می کند.

بادام حاوی ویتامین E و منیزیم و همچنین کلوچه ها و دانه های دیگر نیز برای چشم بسیار مفید است. آووکادو ، تمشک ، فندق ، تخمه آفتابگردان ، گردو ، بادام زمینی ، سویا ، کنجد و سایر مواد غذایی نیز سرشار از ویتامین E هستند. دریافت منظم ویتامین E می تواند از آب مروارید و تخریب ماکولا در اثر افزایش سن جلوگیری کند. ماده معدنی منیزیم عملکرد طبیعی عضلات و رگ های خونی چشم را تضمین می کند. کمبود منیزیم باعث افزایش فشار داخل چشم می شود.

زرده تخم مرغ همچنین حاوی ویتامین A ، لوتئین ، زاگزانتین و روی است که برای سلامت چشم مهم هستند. لوتئین و زاگزانتین خطر ابتلا به بیماری های جدی چشم مانند تخریب ماکولای وابسته به سن و آب مروارید را کاهش می دهد. روی همچنین از شبکیه چشم پشت چشم محافظت می کند. هویج همچنین سرشار از ویتامین A و بتاکاروتن است. پروتئین رودوپسین موجود در هویج به جذب نور از شبکیه چشم نیز کمک می کند. ویتامین A و بتاکاروتن ضمن جلوگیری از عفونت چشم و سایر بیماری های جدی چشم ، از سطح چشم محافظت می کند. کمبود ویتامین A می تواند منجر به ایجاد بیماری های چشم مانند “نابینایی مرغ” در انسان شود. سبزیجاتی مانند کاهو ، کلم سبز و اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان های لوتئین و زئاگزانتین است. این آنتی اکسیدان ها از چشم در برابر اثرات مضر اشعه خورشید محافظت می کنند و همچنین خطر آب مروارید و تخریب ماکولای وابسته به سن (CMD) را کاهش می دهند. لوتئین و زاگزانتین در بدن ساخته نمی شوند. به همین دلیل مصرف مقدار زیادی سبزیجات سبز مهم است. فلفل قرمز نیز سبزیجات با محتوای بالای لوتئین است.

ویتامین C موجود در مرکبات مانند گریپ فروت ، پرتقال و لیمو نیز نقش مهمی در سلامت چشم دارد. بنابراین ، ویتامین C باعث حفظ تن عضلات چشم و تقویت رگ های خونی می شود. کمبود ویتامین C می تواند باعث خستگی چشم و خونریزی شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *